Briketiranje biomase

Neiscrpan izvor jeftine i obnovljive energije

Vršimo sigurnu isporuku u sve delove Srbije
Posebne pogodnosti za veleprodajne kupce
Kontaktirajte nas da se dogovorimo

Oprema za briketiranje

Biomasser - Prese za briketiranje Tomasser - Seckalice

Stacionarne i mobilne linije za usitnjavanje i briketiranje agro-biomase

Agrogas doo - Beograd je ovlašćeni zastupnik poljske firme ASKET od koje uvozi i prodaje na tržištu Srbije kao i na tržištima drugih zemalja u regionu opremu za briketiranje ostataka od biljne ratarske proizvodnje.

Postrojenje za briketiranje BIOMASSER namenjeno je za proizvodnju briketa od: slame, kukuruzovine, sena, trske i drugih biomasa.

BIOMASSER® je jedina evropska tehnologija za briketiranje sa atestom evropskog programa EU ETV.

Poznato nam je da se kod nas na razne načine uništavaju ili neracionalno koriste velike količine biljnih ostataka ratarske proizvodnje.Briketiranjem biljne mase iz ratarske proizvodnje otvaraju se velike mogućnosti za proizvodnju toplotne energije.Ovo je odgovor na jedno od pitanja kako povećati učešće obnovljivih izvora energije u energentskim bilansima.

Iskustva evropskih zemalja upućuju da proizvodnju briketa treba da organizuju ratarska gazdinstva, koja raspolažu sopstvenom sirovinom jer deo proizvedenih briketa mogu koristiti za sopstvene potrebe. Takođe, najrealnije je da kupci i potrošači briketa, namenjenog tržištu, budu termoelektrane, energane i kotlarnice koje koriste čvrsta goriva za proizvodnju električne ili toplotne energije.

Ekonomske analize, bazirane na proverenim iskustvima zemalja EU, ukazuju da je upotreba obnovljivih izvora energije iz biljne mase, iz ratarstva, izuzetno isplativa. Pre svega za državu, zbog zaštite prirodnih izvora i smanjenja potrošnje uvoznih energenata, zaštite životne sredine ismanjenja budžetske potrošnje.

Proizvođači briketa, poljoprivrednici, proizvodnjom briketa zatvaraju proizvodni ciklus jer finaliziraju svoju sirovinu. Ukoliko bi oni koristili brikete za grejanje sopsvenog radnog prostora ili u tehnološke svrhe, kao naprimer za sušare, grejanje farmi i dr.isplativost ovog posla bi se, za njih uvećala.Time oni značajno poboljšavaju sopstvenu ekonomiju.

Značajno je da ratarsko domaćinstvo, investitor, ima relativno mala ulaganja u infrastrukturu, radi instaliranja postrojenja. Bitno je dovođenje priključka električne energije, planirane snage. Prostor za smeštaj postrojenja može biti improvizovan u starim zgradama ili lakim montažnim halama. Što se tiče sirovine ratar je u njenu pripremu već uložio za kombajniranje, baliranje i uklanjanje bala sanjive. Briketiranjem, njemu se ta ulaganja vraćaju tako što ne mora da kupuje druge energente za zagrevanje a prodajom briketa može ostvariti značajne prihode.

Svi parametri upućuju da je proizvodnja briketa iz biomase isplativa, naročito ako su investitori u postrojenja istovremeno i vlasnici biomase.

Novosti

02.09.2021.

Šumadija sajam 2021

Kao i proteklih godina nasa kompanija je izlagač na sajmu poljoprivrede u Kragujevcu koji se održava od 2.09. do 05.09. Slike i video možete videti u ...

detaljnije
02.12.2020.

Velike subvencije za traktore

Grad Beograd je ove godine organizovao subvencije za nabavku novih traktora. Čak 80 procenata su subvencije, a najviše do milion dinara.

detaljnije
28.10.2020.

Projekat o sufinansiranju poljomehanizacije u Beogradu

Gradski sekretarijat za privredu, odsek za poljoprivredu, subvencionirao je ove godine kupovinu poljomehanizacije za registrovana poljoprivredna domać...

detaljnije
01.06.2020.

Prezentacija

Pogledajte nasu prezentaciju u Izlozbeno prodajnom centru u Medjuluzju.

detaljnije

Info centar

03.03.2021.

Katalozi

Pogledajte i preuzmite naše kataloge

detaljnije
01.01.2020.

Prodaja na daljinu

Preuzmite obrasce,pravilnike i zakonske odredbe

detaljnije